van Jan I Templers tot heden

1299 Jan I TEMPLERS en zijn dochter Mechtelt. Jan I Templers is vooralsnog de oudste stamvader van de geslachtsnaam Tempelaar, zijn dochter Mechtelt huwt met van de Aa uit een vooraanstaande familie.

1340 Jan II (Jhan) en Jan III TEMPELAIR van Nuenen. Tweede en derde genearatie wordt Jan II (Jhan) en Jan III genoemd, waar Jan III een stuk land kocht, de Bredeaker in de parochie van Nuenen

1340 JAN II TEMPELAER, SCHILDKNAAP, SCHOUT EN DIJKGRAAF. SCHILPKNAAP VAN GRAAF WILLEM V DIE HEM BENOEMDE TOT SCHOUT EN DIJKGRAAF VAN OUDEWATER.

1343 De Wielse Hoef van TEMPELER? Op het kaartje onder ‘Ketelwiel’ is aangegeven ‘Tempeliers’ later blijkt dat Mechtelt, dochter van Maes Tempelers trouwde met Jan Seurmots, deze familie was in het bezit van de oliemolen.

1329 Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. De jaarrekeningen van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap tussen 1329 en 1620 brengen ons bij Jan I Templers en zijn dochter Mechelt, die op latere leeftijd, na het overlijden van haar eerste man, is ingeschreven in de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap.

1879 Dirk TEMPELAAR van Poortugaal naar Vlaardingen. In 1920 kwam Dirk Tempelaar bij de Gemeentelijke plantsoenendienst  Vlaardingen werken tot zijn pensioen als ‘tuinarchitect’, met gepast hoofddeksel staat hij op de foto met collega’s

1896 Maurits Willem TEMPELAAR trouwde, bij volmacht, in 1929. Een gezant werd gestuurd naar de toekomstige bruid en hij vertegenwoordigde via de handschoen de bruidegom in spe. Op 30 januari 1945 te Bandoeng werd hij ‘oorlogsslachtoffers’

1939 Johan Cornelis TEMPELAAR. Geboren op Java, verbleef in het burgerkamp Bajoebiroe en na de caputulatie op 4 mei 1946 in Rotterdam geariveerd. Na zijn opleiding was hij commandant op Hr.Ms. Bloys van Treslong en Hr.Ms.De Ruyter.

1945 Dirk TEMPELAAR Geboren 17 mei 1945, twaalf dagen na de tweede wereldoorlog, is de geestelijke vader van de website ‘Genealogie TEMPELAAR’. Opgegroeid in Vlaardingen en getrouwd op 25-jarige leeftijd. Woont nu in Alphen aan den Rijn.
Genealogie@tempelaar.info