Stamboomonderzoek
De geslachtsnaam wordt op verschillende manieren weergegeven Tempelaar, Tempelaar Litz, Tempelaars, Tempelaer, Tempelaers, Tempelair, tempeleers, Tempeleirs, Tempeler, Tempelers, Templar, Tempelars, Templeer, Templer en Templers. Naast deze geslachtsnamen is een aantal aliassen of schuilnamen gebruikt in verband met vervolging door geloofsovertuiging. Mede hierdoor zijn er verschillende stambomen die vooralsnog niet op elkaar aansluiten.

In de parentelen van de familie Tempelaar komen 2305 Personen voor. Mannen 1107 en vrouwen 1198. Opgenomen in het bestand worden personen met de familienaam Tempelaar en echtgenoten met vader en moeder. De eerste tien generaties zijn tot stand gekomen door een genealogische stapeling. Naast de (hoofd) parenteel komen nog vele parentelen voor, niet alle zijn weergegeven op de website, de grootste zijn vermeld. Staat uw familienaam Tempelaar niet in een parenteel neem dan contact met ons op per e-mail Genealogie@Tempelaar.info

Parenteel
Een parenteel is in de genealogie een opstelling van een stamouderpaar of alleen een stamvader of een stammoeder (generatie I) met hun kinderen (generatie II) en al hun verdere afstammelingen.
Let op: De parentelen hebben even de tijd nodig om te laden.

Deel 1:  21 generaties na Jan I Templers vanaf 1299 tot heden.
De Parenteel 1299 Jan I Templers bestaat uit 1429 familieleden incl. echtgenoten en hun ouders. Thans zijn er 21 generaties vanaf de 13e eeuw tot heden 2019, totaal 720 jaar.
Voor 1600 is de familienaam terug te vinden in Brabant rondom Nuenen.
In de tiende generatie van deze parenteel is Simon Hermansz TEMPELAAR, geboren op 19 oktober 1608 in Poortugaal, de eerste stamvader waarvan de geboortedatum is gegeven.
Van 736 personen met de familienaam Tempelaar, in de 17e en 18e eeuw, zijn zeker een derde geboren of gedoopt op de Zuid-Hollandse Eilanden. 100 personen in Poortugaal. Inmiddels is de familienaam verspreid over de hele wereld.
In deze stamboom zijn opgenomen de vermeldingen van Frans Vlemmings ‘De Tempelers uit Aarle’ en Henk Tempelaar.
Spatie

DEEL 3: 1565 Reinier TEMPELAERS
Abraham Tempelaers Rentmeester van geestelijke goederen over de quartiere van kempelant en stadthouder ect. begraven in de St. Jan te ‘s-Hertogenbosch.